Eroon kesän kuivattamista hiuksista!

Moi! Miten sinun hiukset tällä hetkellä voivat? Tuntuuko sinusta joskus siltä, että kierrät hiusongelmiesi kanssa kehää? Tarvitseeko hiuksesi kosteutusta vai jotain ihan muuta? Nyt mietimmekin yhdessä sitä, hoidatko kesän kuivattamia hiuksiasi niiden tarvitsemalla tavalla. Tunnistamalla hiuksen tarpeet, osaat jatkossa bongata hälytysmerkit ja hoitaa hiuksesi terveiksi oikeilla hoitorutiineilla.

Miten tunnistaa kuivat hiukset?

Suuntaa huomiosi hiusten mahdolliseen kuivuuteen sekä hauraaseen rakenteeseen. Kosteuden puute näkyy nimittäin hiuksissa kuivuutena sekä haurautena. Kuiva hius on alttiimpi katkeilulle ja haaroittumiselle. Kun hiuksen latvat vaurioituvat ja haaroittuvat, niitä ei voi korjata, vaan ne on leikattava pois. Säännöllisellä hiustenleikkauksella hiukset pysyvät terveempinä pitempään. 

Kutiseeko tai hilseileekö hiuspohja?

Tämä onglema viittaa usein nimittäin kuivuuteen. Kuiva hiuspohja voi aiheuttaa epämukavuutta ja hilsettä. Kuten varmasti muistatte, hiuspohjan terveydestä huolehtiminen on tärkeää! Meidän tuotevalikoimastamme löytyvä System4 on tuotesarja, joka tarjoaa ratkaisun hiuspohjan ongelmiin. Tarkasti valikoidut aktiiviset tehoaineet poistavat hilsettä, vähentävät hiuspohjan kutinaa ja punoitusta sekä auttavat ylläpitämään hiuspohjan terveyttä. Käy kurkkaamassa lisää vinkkejä terveen hiuspohjan huolehtimisesta täältä. 

Takkuuntuminen ja hallinnan puute

Kosteuden puutteesta kärsivät hiukset takkuuntuvat helposti. Tällöin tietty ’’hallinnan tunne’’ hiuksistasi katoaa helposti, ja hiukset sojottavat aina väärään suuntaan. Jos joudut usein kamppailemaan hiusten harjaamisen tai muotoilun kanssa takkujen vuoksi, voi olla, että hiuksesi kaipaavat nimenomaan lisää kosteutta!

Eroon sähköisyydestä

Talven tullen kaikki hiustyypit muuttuvat kuivemmiksi. Talvi on vielä kaukana, mutta hiusten sähköisyyttä voi ennaltaehkäistä jo nyt syksyn tullen. Lämmitetty sisäilma ja alhainen ilmankosteus kuivattavat hiuksia entisestään, ja tekevät niistä usein myös sähköiset. Myös sähköisiä hiuksia on haastava muotoilla. Valitse tällöin osaksi hiustenhoitorutiiniasi shampoo ja hoitoaine, jotka antavat hiuksillesi lisää kosteutta. 

Miten taltuttaa kuivuus?

Kuivan hiuksen hoidossa tärkeintä on suunnata katse kosteuttaviin ja hoitaviin hiustuotteisiin. Suosi kosteuttavia shampoita, hoitoaineita ja hoitotuotteita, joissa on runsaasti ravitsevia ainesosia. Myös muutamista arjen nikseistä, kuten hiusten lämpökäsittelyn sekä mekaanisen rasituksen vähentämisestä on hyötyä! Blogissamme on aiemminkin annettu hyväksi todettuja vinkkejä kuivan ja katkeilevan hiuksen elvyttämiseen. Käy lukemassa lisää aiheesta täältä!

Millaisia hiusongelmia teillä ilmaantuu näin syksyn tullen? Ratkotaan mielellämme niitä yhdessä teidän kanssa!

Hiusterkuin, Vilma