5 + 1 vinkkiä kuivan ja katkeilevan hiuksen elvyttämiseen

Moikku moi! Tässä postauksessa perehdytään kuiviin ja katkeileviin hiuksiin, joiden kanssa suuri osa meistä kamppailee jossain vaiheessa. Kyseessä onkin varsin yleinen ja ärsyttävä ongelma… Olemme koonneet teille nyt omat vinkkimme tämän ongelman ratkaisemiseksi!

Hiusten kuivuus ja huono kunto voi johtua monestakin syystä. Yleisimpiä syitä lienee hiusten toistuva vaalennus, vääränlaiset hiustuotteet sekä liika lämpökäsittely esimerkiksi muotoiluraudalla. Hiusten kuivuminen on usein seuraus hiusten vaurioitumisesta: hius kuivuu, kun sen pinta vaurioituu ja kosteus pääsee karkaamaan pois. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen – hyvällä hiustenhoitorutiinilla ja oikeilla tehotuotteilla annat hiuksillesi tarvittavaa ensiapua ja pian nautit taas kiiltävistä ja terveistä hiuksista.

Kun kuivaa ja katkeilevaa hiusta lähdetään elvyttämään, tärkeintä on muistaa välttää hiusta rasittavia asioita. Seuraavaksi esittelemme teille meidän 5 + 1 vinkkiä, joilla pääsette kohti paremminvoivaa hiusta!

1. Kiharrin- ja suoristinpaasto voi olla paikallaan…

Jos hiuksesi ovat kovin vaurioituneet, on hyvä harkita pientä paastoa kihartamisesta ja suoristamisesta, hiuksen lämpökäsittelystä yleensäkin. Voit ottaa esimerkiksi tavoitteeksi, että saat lämpökäsitellä hiuksesi aina kerran viikossa – et joka aamu. Lämpökäsittelyn yhteydessä tulee aina käyttää hiusta lämmöltä suojaavaa tuotetta. 

2. Mekaaninen rasitus minimiin

Ethän harjaa hiuksiasi liian kovakouraisesti tai hankaa niitä liian rajusti pyyhkeellä? Etenkin märkiä hiuksia pitäisi käsitellä ja harjata hellästi, sillä huonokuntoinen hius venyy märkänä enemmän ja voi katkeilla helpommin. Märille hiuksille on olemassa siihen käyttöön tarkoitettuja harjoja. 

3. Kiinnitä huomiota kampaukseen

Jos hiukset kuroo joka päivä samanlaiselle ponnarille, ne voivat rasittua ja katkeilla aina samasta kohdasta. Lisäksi hiuslenkit, joissa on metalliosa, saattavat katkoa hiusta. Siksi kannattaa suosia esimerkiksi kankaisia hiusdonitseja, jotka ovat löysempiä eivätkä hankaa tukkaa yhtä paljon. Hiuksen lämpökäsittelyn vähentyessä kannattaa keksiä myös uudenlaisia tapoja laittaa hiuksesi. Kiharahiuksinen voi esimerkiksi kerran viikossa päättää korostaa kiharaansa suoristamisen sijaan, jolloin lämpökäsittelyltä vältytään.

4. Valitse oikeat tehotuotteet hiustyyppisi mukaan

Kuivat ja huonokuntoiset hiukset tarvitsevat paaaljon kosteutta! Tärkeintä on, ettet missään nimessä skippaa hoitoainetta. Valitse kylpyhuoneesi hyllyyn ainakin seuraavat tuotteet: shampoo, hoitoaine ja tehohoito. Tarkista, että kaikki näistä kolmesta lupaavat hoitaa vaurioituneita hiuksiasi!

5. Kehittele oma tehohoitorutiinisi

Kuivien hiusten hoito ja nuutunut kuontalo kaipaa tehokkaan ja pitkäjänteisen hoitokuurin sekä säännölliset hiustenhoitorutiinit, jossa käytät nimenomaan kuiville hiuksille tarkoitettuja kosteuttavia tuotteita. Rutiinissasi voit suosia esimerkiksi kosteuttavaa hoitoainetta ja shampoota. Voit myös miettiä, kuinka usein hiuksesi todella kaipaavat pesua. Liiallinen pesu nimittäin kuivattaa hiuspohjaa, samoin kuin hiuksia. Tehohoito esimerkiksi hiusnaamiolla tai hoitavalla hiusöljyllä olisi hyvä tehdä aina kerran viikossa. Suihkutettavat hoitoaineet, hiuksiin jätettävät muotoiluvoiteet ja levitettävät hiusöljyt sulkevat hiussuomuja ja viimeistelevät hiukset tekemällä niistä kiiltävämmät. 

+ 1: Sakset esiin!

Joskus paras niksi kuivien hiusten hoitoon on yksinkertainen: leikkaa pois kuivat ja huonokuntoiset latvat. Kerran se vain kirpaisee! Latvojen tasaus freesaa peilikuvaa heti ja siistittyjen latvojen jälkeen hiusten kosteutus kotikonstein pitää latvat hyväkuntoisina. 

Näillä kikoilla saat kauniit, terveen tuntuiset ja kiiltävät hiuksesi takaisin. Muista kuitenkin kärsivällisyys! Parhaat asiat vaativat työtä ja malttia. <3

Hiusterkuin, Vilma