5 steppiä: Miten valita itselleni sopiva shampoo?

Heipä hei! Pysähdytäänpä kuvittelemaan tilanne, jossa olet shampoohyllyn edessä valikoimassa itsellesi uutta shampoota. Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Pitäisikö valita tuote, jota kaverit ovat kehuneet? Vai sittenkin tuote, jonka purkki näyttää houkuttelevalta? Tai ehkä sittenkin joukon edullisin tuote, mikä voisi mennä pieleen? Kuulostaako tutulta? Noh, ei hätää, sillä tässä postauksessa annamme teille omat vinkkimme siihen, miten valita juuri sinulle sopiva shampoo lukuisten purnukoiden joukosta!

Miksi niin tärkeää?

Shampoon tärkein tehtävä on toki puhdistaa hiuspohja ja hiukset. Tämän lisäksi erilaisiin shampoihin on lisätty erilaisia raaka-aineita: osa niistä hoitaa hiuspohjaa, osa kosteuttaa hiuksia ja toiset taas antavat tuuheutta… Shampoilla on lisäksi muitakin ominaisuuksia, kuten tuoksu ja koostumus. Ehkäpä tämä tekeekin valinnasta niin hankalaa, kun valinnanvaraa on miltei liikaa! Oikein valittu shampoo antaa kuitenkin paljon hiuspohjalle ja hiuksille, ja sitä kautta koko tyyliisi. Valintaprosessista ei siis kannata tinkiä, vaikka se aluksi hankalalta tuntuisikin. 

1. Katse hiuspohjaan

Shampoolla pestään hiuspohjaa, ei hiusten pituuksia. Tämä on kaikista tärkein asia muistaa, kun etsit sopivaa shampoota itsellesi. Tuntuuko hiuspohjasi kuivalta, jopa hilseilevältä? Onko sinulla helposti rasvoittuva hiuspohja? Tai kutiseeko herkkä päänahkasi usein? Hiuksen hyvinvointi lähtee hiuspohjasta, ja siksi shampoo on ensisijaisen tärkeää valita hiuspohjan kunnon ja tarpeiden mukaan.

2. Tunnustele hiuksiasi

Mikäli hiuspohjasi on hyvässä, terveessä kunnossa, voi shampoon valita hiuksen kunnon mukaan. Tunnustele hiuksiasi, onko niissä jokin ongelma? Katkelevatko ne, onko niitä vaikea käsitellä, ovatko ne elottaman tai pörröisen tuntuiset? Voit miettiä myös muita tapojasi: urheiletko paljon tai käytätkö paljon hiustuotteita ja joudut pesemään hiuksiasi usein? Jos joudut pesemään hiuksesi usein, tämä näkyy luultavasti myös haasteina hiuspohjassa, ja sitä kautta myös hiuksissa. 

3. Älä unohda mahdollisia allergioita ja herkkyyksiä

Shampoon valintaan vaikuttaa myös mahdolliset allergiat ja ärsytykset. Herkistymistä ja allergiaa aiheuttavat yleisimmin erilaiset hajusteet ja säilöntäaineet. Joskus onkin hyvä kurkistaa tuotteen INCI- eli ainesosaluetteloa. Nykyisin erilaisia hajusteettomia tuotteita on onneksi saatavilla kiitettävästi, joten valinnanvaraa kyllä löytyy. Meidän valikoimastamme löytyy Four Reasons No Nothing -tuotesarjan shampoita, jotka ovat täysin hajusteettomia. 

4. Ota huomioon vielä hiuksiin tehdyt käsittelyt

Kemiallisesti käsitellyt hiukset tarvitsevat eri shampoon kuin käsittelemätön hius. Värjätyt hiukset kaipaavat eri shampoota kuin värjäämättömät. Jotkin hiusvärit vaativat jatkuvaa värin ylläpitämistä myös kotona. Otathan siis huomioon, miten hiuksiasi on käsitelty, ja millaista lopputulosta itse kaipaat!

5. Mitä siis itse haluat?

Noniin, nyt on päästy listan loppuun. Viimeisenä sinun tulee miettiä vielä kerran, millaista lopputulosta hiuksillesi toivot. Tuuheutta, kiiltoa, sileyttä, pehmeyttä vai rakennetta? Voit myös pohtia, onko sinulle tärkeää esimerkiksi tuotteen kotimaisuus, eettisyys tai luonnonmukaisuus.

Tuntuuko vieläkin hankalalta?

Toivottavasti tämä auttoi edes jollain tapaa selkiyttämään ajatusta unelmashampoostasi! Mikäli ei, opastamme ja neuvomme sinua valinnoissasi mielellämme. Yhdessä löydämme varmasti sinulle sopivan tuotteen, eli tervetuloa meille osoitteeseen Isokatu 54, 90100 Oulu! <3

Terkuin, Vilma