Parturitrendit 2022

Tätä on toivottu, nimittäin postausta kohdistuen yksinomaan parturipuolelle. Tässä postauksessa keskitymme tämän vuoden parturitrendeihin. Elikkäs, jos tarkoituksenasi on pysyä erityisen tyylikkäänä tänäkin vuonna, lukaise tämä postaus läpi ennen seuraavaa parturikäyntiäsi.

Yleisesti voidaan sanoa, että parturipuolella muutokset tapahtuvat hitaammin kuin kampaamopuolella. Trendit ovat pitkäaikaisempia, ja kun joku hiusmalli lyö läpi, se näkyy pian katukuvassa. Parturipuolella on helppo kokeilla uutta, sillä hiustyylit ovat yleisesti melko lyhyitä. Olette varmasti huomanneet, että tänä vuonna parturipuolen on vallannut erilaiset pidemmät hiusmallit. Useissa malleissa on vivahdus 90-, jopa 80-lukua, mutta älä pelkää! Näitäkin malleja on päivitetty modernisti nykypäivään. Viimeistelyssä keskitytään luonnollisen, mutta huolitellun tyylin löytymiseen. 

Permanentti

Kiharat ovat olleet muodissa isosti jo pitemmän aikaa. Permanentti onkin varsinainen hittikäsittely meidänkin parturipuolella. Erityisesti osapermanenttia suositaan kovasti. Tällöin sivut pidetään siistin lyhyinä ja permanentti tehdään hiusten pidempään päällisosaan. Käsittelynä permanentti on muuttunut ajan myötä, tiukan ’’mummopermiksen’’ sijaan moderni permanentti voi luoda hiuksiin esimerkiksi luonnollisia laineita. 

Straight parting -hiustyylit

Keskijakaus on tehnyt paluun, piditte ajatuksesta tai ette. Tämä yhdistetään pidempään linjaan, ja tyylin voi viimeistellä hiusvahalla. Latvat voidaan kammata joko korvan taakse tai annetaan asettua luonnollisesti. Tämä hiusmalli pysyy siistinä pitkään! Jos keskijakaus tuntuu olevan liikaa, jakaus voidaan tehdä myös rennosti sivummalle.

Takatukka

Mullet eli takatukka on ollut myöskin kasvava trendi jo jonkin aikaa. Tämä hiustyyli ei katso sukupuolta. Takatukka on päältä lyhyt ja takaraivosta pitkä – tämän tarkempaa kuvausta mulletista tuskin tarvitaan. Perinteisen mulletin rinnalle on astunut myös modern mullet. Pidemmällä mallilla voi helposti vähän venyttää parturissa käyntiä, ja silti näyttää hyvältä!

Free bangs -hiustyylit

Vuonna 2022 parturissa tehdään myös otsatukkaa! Otsatukan voi yhdistää keskijakaukseen tai leikata kokonaan crop-tyylisesti. Otsatukat ovat tehneet paluun kaikissa mitoissa ja eri rakenteilla, joten tätä tyyliä voi käyttää kaikki. Mikäli ajatus hirvittää, liikkeelle voi lähteä varovasti leikkaamalla vain muutamat suortuvat sivuille korostamaan kasvoja. 

Buzzcut eli siilitukka eri väreissä

Siilitukka on tehnyt paluun muotiin. Tämä tyyli tuo mukanaan vivahduksen punkkia, varsinkin kun siihen yhdistetään eri väreihin! Siilitukkaa näkee nykyään paljon täysin vaalennettuna sekä muissa väreissä, kuten neonvihreässä, pinkissä ja keltaisessa. Tämä tyyli sopii erityisesti sinulle, joka haluat repäistä ja erottua porukasta!

 

Miltä tuntuu, löytyykö näistä trendityyleistä sinun uusi suosikkisi? Mikäli ei, älä huoli. Trendejä tulee ja menee, ja joskus on mukava pysytellä tutussa ja turvallisessa. Originalin ammattitaitoiset parturit osaavat auttaa sinua löytämään mieluisesi hiustyylin tällekin vuodelle! Tervetuloa parturiin. 

Terkuin, Vilma