Millaista on parturi-kampaajan työ?

Hei taas! Tässä postauksessa sukellamme syvemmälle parturi-kampaajan ammattiin. Millaista työ on, mikä parturi-kampaajana olemisessa on parasta ja mikä kenties haastavinta? Muun muassa näihin kysymyksiin teille on vastaamassa meidän upean Original-tiimin ihanat parturi-kampaajat Jenna, Minna sekä Nita. Nyt päästään tutustumaan heihin vähän paremmin! <3

Parturi-kampaajan työ

Parturi-kampaajan työhön sisältyy laajasti eri tehtäviä aina hiusten leikkaamisesta, parran muotoiluun ja hiusten värjäämiseen. Lisäksi parturi-kampaajat taitavat muun muassa erilaisten kampausten tekemisen, permanentit, hiustenpidennykset ja kulmien ja ripsien värjäykset. Meillä Originalissa työskentelee ihana joukko taitavia parturi-kampaajia, ja niin sanottujen perinteisten palveluiden lisäksi tarjoamme myös laajojen juhlakokonaisuuksien toteuttamista, microblading-käsittelyitä, ripsienpidennyksiä sekä kulmien laminointia että ripsien kestotaivutuksia.

Oma tie vei hiusalalle

Original-tiimin upeat parturi-kampaajat Minna, Nita ja Jenna ovat jokainen päätyneet alalle omalla tavallansa. Nita kertoo, että päätyi alalle vähän vahingossa – hiukset veivät lopulta mennessään, eikä aiempaan ohjaajan työhön enää toistaiseksi ollut paluuta. Jennalle puolestaan oli pienestä pitäen selvää, että hänestä tulee kampaaja, jolloin peruskoulun jälkeen hiusalan opiskelu ammattikoulussa tuntui oikealta valinnalta. Minna kertoo, että on aina kokenut käsityöammatin omakseen. Hän oli yläasteella TET-harjoittelussa kampaamossa, ja päätyi lopulta itsekin alalle. 

Nita, Jenna ja Minna painottavat kaikki työnsä monipuolisuutta – yksikään työpäivä ei ole samanlainen! Tämä tuo työhön mukavaa vaihtelua. Monipuoliset värjäys- ja leikkaustyöt tuovat myöskin työpäivään erilaista sisältöä. Varsinaisen asiakastyön lisäksi päivän kulkuun kuuluu myös siivoaminen, järjestely, suunnittelu, kuvaaminen ja sosiaalisen median toteuttaminen. Esimerkiksi Original-tiimin Nita kertoo tavallisesta työpäivästään näin: ”Tulen töihin usein ensimmäisenä, ja aloittelen päivän kahvin keitolla ja pyykkien viikkaamisella. Työt alkaa usein jollain pidemmällä värityöllä, ja siitä sitten jatkuu ruokatauon kautta seuraavien asiakkaiden pariin. Iltapäivällä sitten siivoillaan, järjestellään ja sometellaan!”

Työn parhaat & haastavimmat puolet 

Entäs sitten työn parhaat ja kenties ne haastavimmat puolet? Niinkuin missä ammatissa tahansa, myös parturi-kampaajan työssä on omat haastavat tilanteensa. Nita mainitsee työn haasteeksi sen, että on varmasti 100 % varma, että asiakkaan kanssa ollaan samalla aaltopituudella ja ymmärretään toisia. Sitä kun aina haluaisi tehdä parhaansa! Minna lisää myös sosiaalisesta mediasta löydettyjen kuvien tuomat epärealistiset toiveet. Jokaiselle asiakkaalle ei vain ole mahdollista toteuttaa haluamaansa lopputulosta, mikä toki joskus harmittaa myös kampaajaa. Jenna lisää listaan vielä parturi-kampaajan työn fyysisyyden, kroppa joutuu usein koville pitkien päivien aikana. 

Entäs sitten työn parhaat puolet? ’’Parasta on tietenkin se onnistumisen tunne kun näkee, että asiakas ja kampaaja itsekin on tyytyväinen lopputulokseen. Jatkuva uuden opettelu ja itsensä haastaminen motivoi tekemään työtä, jota rakastaa. Trendit muuttuu ja uusia juttuja keksitään kokoajan, mikä on mielenkiintoista. ’’ kertoo Jenna. Nitan mielestä parasta työssä on hyvä työpaikka ja asiakkaat. Parasta on ehdottomasti se, kun pystyy vastaamaan asiakkaan toiveisiin ja heille tulee hyvä mieli uudesta tukasta. Minna jatkaa samalla linjalla, hän painottaa sitä, miten mahtava olo tulee siitä, kun asiakas tuntee itsensä upeaksi omissa hiuksissaan. Silloin tulee mahtava fiilis itsellekin!

Parturi-kampaajan työ Originalissa on monipuolista, jatkuvasti kehittyvää ja myös vapaata. Meillä luotetaan siihen, että ammattitaitoiset parturi-kampaajamme osaavat hommansa! Kiinnostaisiko teitä kuulla lisää parturi-kampaajan työstä tai meidän arjestamme Originalilla? Näkemisiin taas!

Terkuin, Vilma