Hiusten vaalentaminen – mitä se on?

Hei taas! Tällä viikolla puhumme hiuksen vaalentamisesta ja siitä, mitä se oikeastaan on. Vaaleat hiukset ovat pysyneet trendinä kautta aikojen, ja myös suuri osa meidän asiakkaistamme tavoittelee vaaleaa hiusta. Siksi haluamme kertoa teille hieman tarkemmin siitä, mistä vaalennuksessa on kyse ja miten se meidän näkökulmastamme tapahtuu. 

Mitä hiusten vaalentaminen on?

Hiusten vaalentaminen, vaaleat raidat, värin purku, värin poisto, vaalennuspesu… Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Kaikissa näissä on kyse hiuksen vaalentamisesta hieman eri tekniikoita käyttäen.

Hiusten vaalennus on kemiallinen prosessi, jonka tarkoituksena on vaalentaa hiusta poistamalla niiden pigmentti. Vaalennuksessa alkaalinen aine avaa hiussuortuvan eli hiuksen suojaavan kerroksen. Hapettava aine puolestaan läpäisee hiussuortuvan ja liuottaa melaniinin eli pigmentin, joka antaa hiuksille niiden luonnollisen värin.

Mitä pidemmäksi aikaa jätät hiusten vaalennusaineen vaikuttamaan, sitä enemmän se liuottaa hiustesi omaa pigmenttiä ja sitä vaaleammaksi hiuksesi tulevat. Tämä ei kuitenkaan aina ole näin yksinkertaista – yksi vaalennuskerta ei välttämättä tee hiuksistasi vaaleita. Hiuksen vaalentumiseen vaikuttavat monet seikat, kuten hiuksen kunto, aiemmat värikäsittelyt ja ylipäätään hiuksesi luonnollinen väri. On siis hyvin eri tilanne vaalentaa hiusta, joka on jo luonnostaan vaaleahko ja hyväkuntoinen, kuin hiusta, jota on vuosikaudet käsitelty vaikkapa tummemmilla sävyillä.

Luota ammattilaiseen

Kuten vaalennuksen kemiallisesta prosessista voidaan päätellä, vaalennus vaurioittaa hiustasi, erityisesti sen ulointa kerrosta ainakin joissain määrin. Vaalennuksen yhteydessä hius menettää kosteuttaan, jolloin hiuksista tulee hauraat, haaroittuvat ja herkästi katkeilevat. Onneksi oikeilla hoitorutiineilla ja hiustuotteilla voit kuitenkin välttää hiuksesi kunnon heikentymisen. Esimerkiksi meillä Originalissa käytössämme on Olaplex, joka korjaa, vahvistaa ja suojaa hiuksia kemiallisten käsittelyiden aiheuttamalta rasitukselta. Olaplex-tuotteiden patentoitu ainesosa estää hiuksen rakennetta vahingoittumasta kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Samalla se korjaa myös aiemmin syntyneitä vaurioita vahvistaen hiuksia. Olaplex-hoito voidaan tehdä myös kokonaan erillisenä tehohoitopalveluna. Lisäksi kotona asiakas voi ylläpitää hiuksensa kuntoa Olaplex-tuotesarjan tehohoidolla, shampoolla ja hoitoaineella.

Vaalennuksia tehdessämme käytössämme on Four Reasons- tuotesarjan vaalennusaineet. Riippuen asiakkaan lähtötilanteesta ja tavoitteesta, näitä vaalennusaineita käyttäen saavutamme halutun lopputuloksen. Meillä vaalennuskäsittelyiden yhteyteen sisältyy aina hiuksen kokonaisuuden sävyttäminen. Käytössämme on Four Reasons Optima ja Luxima -tuotesarjojen hapetevärit, joiden avulla vaalennustyö saadaan viimeisteltyä asiakkaan toiveiden mukaan. Vaalennettua hiusta voidaan hoitaa ja sen sävyä ylläpitää monin eri keinoin – kiinnostaisiko teitä lukea näistä lisää erillisessä postauksessa?

Vaalentamisessa maltti on valttia!

Hiusten vaalennus on monivaiheinen prosessi, ja halutun lopputuloksen saavuttamiseksi tarvitaan usein useita vaalennuskertoja. Kuten edellä kerrottiin, hiuksen ei ole tarkoitus kestää loputonta käsittelyä, ja siksi hiuksen vaalennuksessa kärsivällisyys onkin kaiken a ja o. Hätiköimällä voidaan saada aikaan pahaakin jälkeä, joka ei varmasti ole missään tilanteessa toivottu lopputulos. Hiuksen vaalennus kannattaa jättää ammattilaisen vastuulle. Ammattitaitoinen parturikampaaja osaa ottaa huomioon kaikki yllämainitut seikat ja räätälöidä vaalennuksen niiden perusteella.

Säännöllinen kampaajalla käynti auttaa sinua pitämään vaaleat hiukset hyvässä kunnossa ja puhtaan vaalean värisenä. Vaikka vaaleisiin hiuksiin liittyykin paljon vaivannäköä ja muistettavaa, pieni ripaus vaaleutta tuo usein ihanan raikkaan ilmeen omaan tyyliin. Mikäli suunnittelet hiuksiesi vaalennusta, voit olla meihin rohkeasti yhteydessä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva vaalennuskäsittely! Tervetuloa meille. <3

 

Terkuin, Vilma