Helpot pikakampaukset kesään

Moi ja ihanaa juhannusviikkoa teille – keskikesän juhla on taas oven takana! Sen kunniaksi puhumme tänään pikakampauksista. Kerromme teille hieman siitä, millainen palvelu pikakampaus meillä Originalissa on ja lopuksi esittelemme kolme, esimerkiksi juhannukseen sopivaa pikakampausta, joiden teko onnistuu vaikkapa mökillä! Tervetuloa mukaan.

Pikakampaus – mikä se on?

Lettiä, nutturaa, kiharoita vai suoraa tukkaa? Kesä on juhlan aikaa, ja meiltä Originalista löydät varsinaisten kampauspalveluiden lisäksi myös vinkkejä omien pikakampausten loihdintaan. <3

Pikakampaus eroaa perinteisestä kampauksesta siten, että se syntyy noin kahdessakymmenessä minuutissa, kun taas perinteiseen juhlakampaukseen varataan aikaa noin tunti. Pikakampaus ei myöskään sisällä pohjatyötä, joka on puolestaan tärkeä osa juhlakampausta. Pikakampauksessa hiukset usein esimerkiksi kiharretaan tai letitetään näyttäviksi haluttuun tyyliin. Pikakampaus on oiva valinta esimerkiksi rentoihin kesäjuhliin tai vaikkapa festareille, kun juhlakampaus taas sopii paremmin juhlavampiin tilaisuuksiin, joissa hiuksiin haetaan enemmän näyttävyyttä.

Meillä Originalissa pikakampaus tarjotaan hintaan 35 euroa, ja aikaa työn tekemiseen varataan puoli tuntia. Huomaathan, että pikakampaukseen ei automaattisesti sisälly hiuksen pesua. Mikäli haluat hiusten pesun samaan palveluun valitsethan ajanvarauksessa ’’Pikakampaus pesulla’’ -palvelumme. Kesän osalta kalenterimme täyttyvät nopeasti, joten muistathan varata aikasi ajoissa!

 

Helppo läpivetoponnari

Tämä ponnari onnistuu keneltä vaan! Kaunis läpivetoponnari sopii niin arkeen kuin juhannusrientoihinkin. Tähän nopeaan ja helppoon pikakampukseen tarvitset ainoastaan kamman tai hiusharjan sekä hiuslenkin.

Aloita harjaamalla hius sileäksi, ja kiinnitä hiukset hiuslenkillä rennosti niskaan.

Tämän jälkeen raota kiinni olevia hiuksia siten, että ne jakaantuvat kahteen osaan. Kiepsauta hiukset yläkautta läpi tästä raosta, ja kiristä ponnaria hellästi. Valmista tuli! Suihkuta hiuksiin kevyttä hiuslakkaa, niin ponnari pysyy päässäsi vaikka koko juhannuksen läpi!

 

Kalanruotoletti

Tämä letti on näyttävä, mutta se saadaan tehtyä hyvin yksinkertaisella tekniikalla. Tähänkään pikakampaukseen et tarvitse hiusharjaa ja hiuslenkkiä kummempia välineitä!

Aloita taas harjaamalla hiukset, ja jaa hiukset kahteen osioon. Apuna voit käyttää hiusklipsejä.

Ota pieni määrä hiuksia oikeanpuoleisen osion ulkoreunalta. Nosta ne oikeanpuoleisen osion yli ja yhdistä vasemmanpuoleiseen osioon. Tee samoin toiselle puolelle, ota pieni määrä hiuksia vasemmanpuoleisen osion ulkoreunalta ja nosta ne oikeanpuoleiseen osioon. Jatka letitystä, niin alat pikkuhiljaa nähdä letin muodostuvan.

Kiinnitä hiukset lopuksi hiuslenkillä. Voit lopuksi vielä tuuhentaa lettiä ja korjata mahdollisia virheitä nykimällä hiusta hellävaraisesti ulospäin. Kalanruotoletti saa olla rennon huoleton, joten älä pelästy pientä epäsäännöllisyyttä!

 

Läpivetonuttura

Tämä nuttura on erittäin näyttävä kesäkampaus, ja soveltuu hyvin juhlavaankin tilaisuuteen. Mikäli edelliset pikakampaukset tuntuivat liian helpoilta, tästä löytyy jo lisähaastetta! Tähän kampaukseen tarvitset reilusti kumilenkkejä. Mikäli kampaus tuntuu haastavalta, voit harjoitella sitä ensin vaikkapa ystäväsi hiuksiin. Harjoitus tekee mestarin!

Aloita kiinnittämällä hiukset ponnarille päälaelle, ja kiinnitä kumilenkillä. Tee samaan tyyliin seuraava rento ponnari, mutta hieman sivuun edelliseen nähden.

Nyt kiepsauta tämä toinen ponnari yläkautta itsensä läpi, samaan tyyliin kuin läpivetoponnarissa. Kampauksen perusidea on tässä: kiinnitä hiuksia ponnariksi puolelta toiselle, ja kiepsauta ne itsensä ympäri ja siirry taas toiselle puolelle. Oikea ja vasen puoli vuoronperään.

Ponnarit saavat olla rentoja ja muista, että lopputulosta voi aina viimeistellä hiuslakan ja hiuspinnien avulla.

Jatka ponnarien tekemistä ja kiepsauttamista, kunnes koko pään hiukset ovat mukana kampauksessa. Mikäli haluat, kampauksen voi jättää tähän, sitä ei ole pakko sitoa nutturaksi.

Lisää näyttävyyttä kampaukseen saat kuitenkin kiinnittämällä hiukset niskaan pinnien avulla. Tässä vaiheessa voit itse mallailla, mikä omaan silmääsi näyttää parhaalta kiinnitystavalta! Lopputulos saa jäädä rennoksi, onhan kyseessä pikakampaus.

 

Pikakampaus – täydellinen valinta kesäjuhlaan

Toivottavasti saitte näistä vinkeistä uutta inspiraatiota vaikkapa juhannuksen juhlalookkiin! Nämä esimerkit eivät tarvitse hiuslenkkejä ja lakkaa kummempia välineitä, joten niiden teko onnistuu hyvin myös mökkimiljöössä. Kesäiset pikakampaukset saavat näyttää rennoilta, joten nyt onkin oiva mahdollisuus harjoitella erilaisten pikakampausten tekoa omaan tai kaverin tukkaan!

Kaipaako festarilookkisi vielä viimeistelyä? Tuntuuko pikakampauksen teko edelleen ylitsepääsemättömältä? Ei hätää, varaa aikasi meidän penkkiin täältä! 

Ihanaa ja rentouttavaa juhannusta kaikille!

 

Kesäterkuin, Vilma