6 x tavallisimmat hiusmyytit – totta vai tarua?

Moikka moi! Tässä postauksessa keskitytään myytteihin, eikä mihin tahansa myytteihin, vaan hiusmyytteihin! Jokainen meistä on varmasti kuullut erilaisia uskomuksia ja myyttejä hiusten hoitoon liittyen. Osa meistä harjaa hiuksensa 100 kertaa päivässä siinä uskossa, että tämä kiihdyttää hiuksen kasvua… Edelleen moni uskoo väittämiin, jotka voitaisiin heittää jo unholaan. Esittelemme teille nyt kuusi yleisintä kuulemaamme hiusmyyttiä ja kerromme, ovatko ne totta vai tarua! Tervetuloa mukaan murtamaan myyttejä.

1. Hius kasvaa nopeammin, kun sitä leikkaa

T niinkuin tarua. Tämä väite ei valitettavasti pidä paikkaansa. Hius kasvaa noin yhden senttimetrin kuukauden aikana, ja kasvaminen tapahtuu hiuspohjasta käsin, ei latvasta. Hiuksen kasvutahti määräytyy niin sanotusti sisäisten, ei ulkoisten tekijöiden perusteella. Hiuksia kasvatettaessa latvojen säännöllistä leikkaamista kuitenkin ehdottomasti suositellaan, jotta kasvuprosessi olisi hallittu ja hiukset näyttäisivät koko kasvatuksen ajan siisteiltä. 

2. Stressi vaikuttaa hiustenlähtöön

Tottahan se on! Kun hermot on kireällä jatkuvasti, on ihmisen terveys vaakalaudalla. Stressi saattaa vahingoittaa hiuksiasi monella eri tavalla. Hiukset voivat lähteä ennenaikaisesti tai kerralla irtoavien hiusten määrä saattaa kasvaa roimasti. Lisäksi hormonitasapainon heitteleminen vaikuttaa siihen, että hiustenkasvu hidastuu. Stressi ei kuitenkaan lisää harmaita hiuksia, toisinkuin sanonta väittää!

3. Hoitoainetta ei koskaan voi olla liikaa

Voipas! Tarua! Usein ajatellaan, ettei hoitoainetta voi käyttää liikaa. Turhanpäiväinen hoitoaineella läträäminen voi kuitenkin latistaa hiuksia, mikä saa ne näyttämään raskailta tai jopa likaisilta. Hoitoaineen tuhlaaminen ei kannata, ei kukkaron eikä tukan kannalta. 

4. Kuivashampoota laitetaan vain likaisiin hiuksiin

Tarua… Usein kuivashampoota suihkutetaan likaiseen tukkaan siinä toivossa, että se pelastaisi huonon hiuspäiväsi. Kuivashampoo on valmistettu ennaltaehkäisemään hiusten rasvoittumista, ei peittämään sitä. Tästä johtuen kuivashampoosta saa eniten irti, kun sitä käyttää ennaltaehkäisevästi jo puhtaaseen tukkaan. Näin hiusten pesuväli venyy kuin itsestään! Kuivashampoota ei kuitenkaan suositella käytettäväksi päivittäin, sillä tämä voi turhaan rasittaa hiuspohjaasi.

5. Shampoota ja hoitoainetta täytyy vaihdella

Tarua tämäkin! Joskus kuulee puhuttavan siitä, että shampoota ja hoitoaineitta tulisi vaihtaa välillä, jotta hius ei tulisi immuuniksi niiden vaikutuksille. Väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jos omille hiuksille löytyy sopiva tuotesarja, siinä kannattaa ehdottomasti pysyä! Tärkeintä on se, mitä tuote sisältää, ja se, että se sopii omalle hiuslaadulle.

6. Harjaaminen tekee hyvää hiuksille, aina

Tarua. Kohtuus kaikessa, taas kerran! Moni luulee, että hiusten aktiivinen harjaaminen tekee kuontalolle hyvää. Turhanpäiväinen harjaaminen kuitenkaan rasittaa hiuksia ja lisää muun muassa niiden katkeilua. Harjaan tulisi tarttua vain silloin, kun hiuksissa on takkuja selvitettävänä, esimerkiksi pari kertaa päivässä. 

Miltä kuulostaa, olivatko nämä myytit sinulle tuttuja? Entä onko mielessäsi jokin myytti tai uskomus, jonka paikkaansapitävyyttä mietiskelet? Heitä ajatuksesi ihmessä kommenttikenttään, niin pohditaan myyttejä yhdessä. 

Ihanaa hiuspäivää juuri sinulle! <3

Terkuin, Vilma