Hiusten syväpuhdistus – tärkeä osa hiustenhoitoa

Moikka taas! Tällä kertaa kerromme hiusten syväpuhdistuksesta: siitä, mitä se on ja miksi hiusten syväpuhdistus on oikeasti tärkeää. Hiusten syväpuhdistus kuuluu tärkeänä osana hiustenhoitoon. Meillä Originalissa on käytössämme K18- metallinpoistokäsittely, ja esittelemme lisäksi nyt myös muun muassa tätä palvelua sekä muutamia must-tuotteita hiusten syväpuhdistukseen. 

Hiuksiin kertyy ympäristöstämme herkästi likaa ja jäämiä, jotka eivät välttämättä irtoa tavallisessa shampoopesussa. Syväpuhdistus auttaa poistamaan kertymät, mutta sillä on lisäksi muitakin hyviä puolia!

Hiuksen syväpuhdistus on tärkeä osa hiustenhoitoa

Hiusten syväpuhdistus on tavallista shampoopesua tehokkaampaa puhdistamista. Perusteellisempi pesu on silloin tällöin todellakin paikallaan! 

Syväpuhdistava shampoo puhdistaa hiuksista esimerkiksi muotoilutuotejäämät, mineraalikertymät sekä vesijohtoputkistosta liuenneet metallit. Joillakin muotoilutuotteilla, kuten hiuslakalla ja kuivashampoolla on ikävä taipumus kertyä hiuksiin, ja ajan saatossa hius saattaa alkaa vaikuttaa elottomalta, kiillottomalta ja lattealta. 

Erityisesti vaaleahiuksiset ovat saattaneet huomata, että hiukset voivat muuttua hiljalleen vihertävän sävyisiksi. Tämä johtuu vesijohtovedestä, joka on kalkkipitoista ja lisäksi putkistosta liukeaa veteen kuparia ja rautaa. Ajan kanssa epäpuhtaudet voivat muodostaa hiuksiin ikävän vihertävän sävyn. Myös uimahallin kloori voi saada hiukset vihertämään. Hiusten syväpuhdistus poistaa ja haalistaa tällaisia värjäytymiä. Säännöllisellä ja ennaltaehkäisevällä pesulla hiukset pysyvät kauniin vaaleina!

Puhtaat hiukset, uusi alku

Syväpuhdistus kannattaa myös ennen hiuksen värjäystä, sillä näin hiusväri tarttuu paremmin kiinni ja syventää väriä. Oikeastaan kaikki hiustyypit hyötyvät hiusten syväpuhdistuksesta. Esimerkiksi hennot hiukset saavat kivasti tuuheutta syväpuhdistuksesta. Sopiva väli syväpuhdistukseen on noin 2-3 kertaa kuukaudessa, mikäli et käytä paljoa muotoilutuotteita. Mikäli muotoilutuotteet ovat kovassa käytössäsi tai harrastat esimerkiksi uimahallissa uintia, syväpuhdistus jopa kerran viikossa voi olla paikallaan.

Omasta hiustuotevarastosta on hyvä löytyä kelatoivia tuotteita, kuten syväpuhdistava shampoo. Kelatointi tarkoittaa siis metallijäämien poistamista hiuksista kemiallisesti, joten esimerkiksi kelatoiva shampoo poistaa metallit ja niistä johtuvat värjäymät.

Four Reasons Professional Deep Cleansing Shampoo on tehokkaasti puhdistava ja hiuspohjaa puhdistava shampoo kaikille hiustyypeille. Se sopii erityisesti rasvoittuvalle hiuspohjalle sekä käytettäväksi ennen hoito- ja rakennekäsittelyjä, jolloin vaikuttavat ainesosat pääsevät imeytymään hiukseen tehokkaammin.

Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo on täydellisen puhdistava shampoo käytettäväksi viikoittain osana hiustenhoitorutiinia. Se syväpuhdistaa tehokkaasti, mutta ei kuivata hiuksia, vaan jättää ne ihanan pehmeiksi, kiiltäviksi ja kirkkaiksi.

Syväpuhdistavaa shampoota käytetään kuten tavallistakin shampoota, shampoo saatetaan jättää kuitenkin vaikuttamaan hetkeksi ennen huuhtelua. Syväpuhdistuksen jälkeen on hyvä muistaa hemmotella hiuksia esimerkiksi hoitavalla hiusnaamiolla, joka sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista ravitut ja sileät. 

K18- metallinpoistokäsittely

Metallinpoistokäsittely hoituu myös meillä Originalisssa. K18Hair Peptide Prep Pro -suihke poistaa metalleja ja mineraaleja. Käsittely poistaa hiuksista kuparia, kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, nikkeliä, kadmiumia sekä lyijyä. Tämä käsittely tuo esiin hiusten luonnollisen tekstuurin ja palauttaa metallien samentaman hiusvärin kirkkaaksi. Lopputuloksena puhtaampi väri, vähemmän katkeilua ja hiusten murtumista vaalennus- ja värikäsittelyn aikana. Voit valita K18-käsittelyn lisäpalveluksi esimerkiksi hiusten värjäyksen yhteyteen ajanvarauksestamme. Palvelu löytyy nimellä ’’metallinpoistokäsittely’’.

Mietityttääkö metallikertymät hiuksissasi tai muu hiustenhoitoon liittyvä asia? Meiltä voit aina kysyä, vaikkapa meidän somen kautta tai sitten seuraavalla kampaamokäynnilläsi. Originalissa nähdään!

Terkuin, Vilma