7 x yleisimmät hiusmokat & kuinka välttää ne

Hei taas! Tässä postauksessa keskitymme hiustenhoidon nurjalle puolelle, nimittäin yleisimpiin hiusmokiin. Jokainen tyrii joskus! Oman hiuskuontalon kuntoon voi kuitenkin vaikuttaa yllättävänkin pienillä teoilla ja rutiineilla. Esittelemme teille nyt muutaman yleisimmän hiusmokan ja avaamme hieman sitä, kuinka välttää nämä erheet!

1. Kampaajalle liian harvoin

Kampaajalla tulisi muistaa käydä säännöllisesti! Hiusmallin säilyttäminen tekee elämästäsi helpompaa. Kun aikaa kuluu, hiusmallisi alkaa menettää muotoaan ja niitä on taas vaikeampi muotoilla. Lisäksi hiusväri säilyy kauniimpana, kun sitä käy säännöllisesti päivittämässä ammattilaisen luona. Esimerkiksi, on hyvin eri asia vaalentaa yhden kuukauden kuin puolen vuoden tyvikasvua. 

2. Poltat hiuksesi

Muotoiluvälineessä olisi hyvä muistaa käyttää matalaa tai keskivahvaa lämpöasetusta. Lisäksi apuna tulisi aina käyttää lämpösuojaa! Tällöin hiukset eivät pääse kärtsähtämään ja hiusten muotoilukin sujuu sukkelammin. Vältä myös pitämästä kuumaa rautaa samassa kohtaa liian kauan!

3. Huuhtelet hiuksesi liian lämpimällä vedellä

Oikealla veden lämpötilalla voi olla merkittävä vaikutus hiustesi ulkonäköön. Tuntuuko, että hiuksesi ovat aina pörröiset? Kylmällä vedellä huuhtelu sulkee hiussuomut, ja mitä tasaisemmin suomut asettuvat, sitä silkkisimmiltä hiuksesi näyttävät.

4. Vääränlaisten tuotteiden käyttö

Varmista, että käytät juuri sinun hiustyypillesi sopivia tuotteita. Värjätyille hiuksille sopii hyvin hiusväriä suojaava shampoo, joka antaa hiuksiin kiiltoa. Erityisen kuiville hiuksille puolestaan soveltuu hyvin shampoo, joka kosteuttaa. Mikäli hiuksesi ovat ohuet, ja kaipaavat lisää volyymiä ja ilmavuutta, voisit kokeilla tähän tarkoitettua tuuheuttavaa shampoota. Kokeilemalla selviää, mikä tuote sopii omalle hiustyypillesi parhaiten. Myös me autamme sinua mielellämme valitsemaan juuri sinulle oikean tuotteen!

5. Unohdat hiuspohjasi

Hiustyypin lisäksi on hyvä huomioida oman hiuspohjan kunto. Hiuspohjassa voi olla monenlaisia vaivoja, kuten kutinaa, hilsettä ja kiristävää tunnetta hiuspohjassa. Esimerkiksi hiustyypillesi sopiva shampoo ei kuitenkaan aina toimi hiuspohjasi kannalta. Hiuspohja voi olla yhtä herkkä kuin mikä tahansa muukin ihoalue, joten sen hoitoa ei tule unohtaa. Kun hiuspohja on kunnossa, hiuksetkin näyttävät paremmilta sekä olosi tuntuu entistäkin upeammalta. 

6. Harjaat hiuksesi väärin

Tiesitkö, että hiukset ovat kaikkein helpoiten haavoittuvat märkänä? Tällöin hius voi venyä, ja johtaa hiuksen katkeiluun. Myös vääränlainen harja voi aiheuttaa ongelmia. Kosteaa tukkaa harjatessa tulisi suosia harvapiikkistä tai märille hiuksille tarkoitettua harjaa. Hiuksen harjaamista ei tulisi aloittaa hiuksen tyvestä, vaan pikkuhiljaa hellävaroen latvasta käsin. 

7. Kiirehdit tyylistä toiseen

Tummasta vaaleaan, vaaleasta punertavaan ja sitten taas takaisin tummaan… Saattaa kuulostaa ehkä mukavalta, mutta hiustyylistä toiseen pomppiminen on hiukselle kuormittavaa. Oman hiustyylin löytäminen usein myös säästää hiuksia, sillä suuria käsittelyitä kuten vaalennuksia tarvitaan harvemmin. Hiustyylin vaihtaminen nopeasti ja hätiköidysti voi kuluttaa hiuksia ja tehdä niistä huonokuntoiset ja hankalasti käsiteltävät. Toki, jokainen meistä haluaa silloin tällöin kokeilla uutta – mikäpä sen parempaa kuin uusi upea hiuslookki, joka tuntuu omalta. 

Kuulostiko nämä mokat itsellesi tutuilta? Ei hätää, opettelemalla uusia hiusrutiineja oman hiuksen kuntoa voi parantaa yllättävänkin helposti. Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille iloa! <3

Mistä hiuksiin liittyvästä teemasta haluaisitte kuulla seuraavaksi?

Terkuin, Vilma