Sinun hiustyylisi

Hiustyylejä lienee olemassa niin monenlaisia kuin kantajiakin. Joskus oman hiustyylin löytäminen voi olla hankalaa. Valitsisinko takuuvarman lookin, toteuttaisinko pitkäaikaisen unelmatukkani vai repäisisinkö ihan kunnolla? Ammattitaitoisena parturi-kampaamona haluamme auttaa sinua löytämään oman persoonasi mukaisen tyylin ja kehittää tyyliäsi kanssasi yhdessä! Siitä puhumme tässä postauksessa – oman hiustyylin löytämisestä.

Oma hiustyyli – mistä se koostuu?

Joillekin hiuksissa tärkeintä on niiden tuoma itsevarmuus, joillekin käytännöllisyys ja joillekin taas niiden näyttävyys. Mieti siis omaa tyyliäsi etsiessäsi myös sitä, mitä haluat sillä saavuttaa? Entä millainen persoona olet? Mistä asioista pidät? Entäpä elämäntyylisi, näkyykö sekin jotenkin omassa tyylissäsi?

Hiusmalleilla tarkoitetaan erilaisia hiuksiin leikattuja tyylejä, jotka voivat olla minkä pituisia tahansa. Hiusmallin valinnassa on hyvä ottaa huomioon omien kasvojensa muoto. Lisäksi voit pohtia, haluatko laittaa hiuksesi uudestaan joka päivä vai haluatko sellaisen hiusmallin, jotka ei tarvitse juurikaan erikseen laittaa? Vai haluatko kenties sellaisen hiusmallin, josta saat helposti itse muokattua monenlaisia hiustyylejä? Suositut hiusmallit vaihtelevat aina trendien mukaan. Esimerkiksi tällä hetkellä, hiuksiin halutaan pehmeyttä, ja kerrostaminen on siihen hyvä keino. Pehmeys saa näkyä myös otsatukassa, ja jo hetken pinnalla olleen verho-otsatukan voi muotoilla pehmeämmäksi bouncy bangs -otsatukaksi. Myös väreissä jatketaan samalla pehmeällä ja luonnollisella linjalla. Parturipuolella on huomattu, miten keskijakaus ja moderni mulletti ovat tehneet paluun! Erilaiset kokeilut parturileikkauksissa ovatkin ”riskittömämpiä”, kun hius kasvaa usein nopeasti ulos mallista.

Täydellinen hiusväri korostaa ihosi parhaita puolia, tuo esiin silmiesi värin ja täydentää omaa tyyliäsi kokonaisuudessaan. Mikäli haluaa valita takuuvarman hiusvärin itselleen, kannattaa pysytellä melko lähellä omaa väriä, mutta korostaa sitä pienellä tummuudella tai vaikkapa kirkkailla raidoilla. Usein kiinnitämme huomiota myös siihen, onko väri kylmä vai lämmin. Lämpimät värit voivat olla vaikkapa kultaisia ja kylmät esimerkiksi hopeaan taittavia. Tiesitkö, että hiusvärin sävyn voi löytää tarkastelemalla omaa ihon pohjasävyä? Ihon sävy voi kertoa paljon siitä, sopiiko sinulle viileät, lämpimät vai kenties neutraalit sävyt. Tärkeintä hiusvärin valinnassa on kuitenkin se, että värissä viihtyy parhaiten.

Rohkeasti oma itsensä!

Kaikenlaisissa hiustyylimuutoksissa kannattaa muistaa, ettei mikään ole lopullista; hius kun kasvaa jatkuvasti. Joskus oma tyyli voi löytyä rohkeiden kokeilujen kautta. Myös me kannustamme asiakkaitamme valitsemaan rohkeasti omanlaisensa hiustyylin! Omaa hiustyyliä ei tarvitse löytää yksin, vaan joskus on hyvä kuunnella myös ammattilaisen mielipidettä. Parasta onkin se, kun asiakas uskaltautuu kokeilemaan kauan unelmoimaan hiustyyliä ja toteamme sen yhdessä hänelle juuri täydelliseksi.

Hiustyyliä vaihtamalla saa uutta ilmettä ulkonäköön. Mikäpä sen parempi tunne, kuin kävellä ulos kampaamosta uuden, raikkaan tukan kanssa! On myös hyvä muistaa, että hiustyyliä voidaan ylläpitää: voit näyttää hyvältä muulloinkin, kun kampaajalta tullessasi. Esimerkiksi hiuksen sävyä voidaan ylläpitää oikeilla tuotteilla, kuten shampoilla, hoitoaineilla ja sävyttävillä hiusmaskeilla.

Tärkeintä oman hiustyylin löytämisessä on kuitenkin miettiä, millainen tyyli itsestä tuntuu parhaalta. Lopulta aina muodikkainta on olla rohkeasti oma itsensä! Toivottavasti sait tästä postauksesta uusia eväitä oman hiustyylisi löytymiseen. Mikäli kaipailet tähän vielä lisäneuvoja, tervetuloa meidän asiantuntevien parturi-kampaajien palveltavaksi!

Psst… Heräsikö sinulla jotain kysyttävää? Muistathan, että voit aina lähestyä meitä viestillä tai vaikkapa heittää meitä kommentilla täällä blogissa. Vastailemme mielellämme kysymyksiinne!

Tyyliterveisin, Vilma