Tutustu kasviväreihin kanssamme!

Moikka moi! Meidän upea Original-tiimi on taas kasvanut, kun ihana ammattilainen Emma astui mukaan joukkoomme. Emman huippuosaamista ovat erilaiset hiusten raidoitukset ja värjäykset, mutta häneltä luonnistuu myös upeat kasvivärjäykset. Niinpä tarjoamme perinteisten väripalveluiden lisäksi nyt myös kasvivärjäyksiä! Tässä postauksessa sukellamme kasvivärjäyksien ihmeelliseen maailmaan. Miten kasvivärit eroavat perinteisistä synteettisistä hiusväreistä? Entä kenelle kasvivärjäys voisi erityisesti sopia?

Mitä on kasvivärjäys?

Kasvivärit koostuvat nimensä mukaisesti kasveista. Ne eivät siis sisällä esimerkiksi hapetetta, PPD:tä tai muita synteettisiä ainesosia. Kasvivärit tarttuvat hiuksen pinnalle samalla hoitaen hiusta ja hiuspohjaa sekä lisäten hiusten kiiltoa. Kasviväreillä hiuksiin saadaan luonnollinen ja hieman kuultava peittävyys.  

Yleisimmät kasvivärjäyksissä käytetyt kasvit ovat indigo, cassia, amla ja henna. Kasviväreissä monia houkutteleekin niiden luonnollisuus. Kasvivärit myös haalistuvat pikkuhiljaa pois, eivätkä jää hiuksiin lopullisesti. Kasvivärjäys on sellaisenaan eläväisen näköinen, sillä kasvivärillä värjättyihin hiuksiin jää alla olevan värin sävyerot.

 

Kasvivärjäyksen jälkeen hiuksia ei suositella pestäväksi muutamaan päivään. Väri on parhaimmillaan muutaman päivän jälkeen värjäyksestä, sillä väri vahvistuu vielä tuon ajan. Ihanteellisia kasviväreillä tehtyjä sävyjä ovat punaisen, kuparin ja ruskean sävyt. Myös kylmemmät sävyt ovat mahdollisia. Hiusta ei kuitenkaan voida vaalentaa kasviväreillä. Kampaaja osaa aina parhaiten arvioida, millaiseen lopputulokseen kasvivärjäyksellä voidaan päästä, joten asiaa on hyvä pohtia yhdessä kanssamme! 

Kenelle kasvivärjäys sopii? 

Hiusten kasvivärjäys sopii erityisen hyvin heille, jotka haluavat korostaa omaa luonnollista hiusväriään.

Kasvivärjäys sopii myös heille, joiden hiuksia on aiemmin värjätty synteettisillä hiusväreillä. Mitä useammin hiukset on värjätty kasviväreillä, sitä paremmin väri kuitenkin kestää hiuksissa, sillä uusi kasviväripigmentti kiinnittyy aina hiuksissa jo olevaan kasviväripigmenttiin. Vaaleasta hiuksesta unelmoiville kasvivärit eivät todennäköisesti sovi. 

Kasvivärit voivat sopia myös harmaiden peittoon, kun hiusta värjätään toistuvasti. Kasvivärejä käytettäessä tyvikasvusta ei tule välttämättä niin näkyvää, kuin synteettisillä väreillä värjätessä. Sen vuoksi värjäysväli voi olla esimerkiksi 6-7 viikkoa. 

Meidän Emma on päässyt toteuttamaan meillä Originalissa jo näyttäviä kasvivärjäyksiä. Heräsikö sinulla jotain kysyttävää kasviväreistä? Voit aina kysäistä lisää meiltä. 

Innostuitko sinäkin kasvivärjäyksistä? Tällä hetkellä kasvivärjäyksiä varataan Originalissa puhelimitse tai laittamalla meille viestiä. Rimpauta siis p. 050 3757876, jos kiinnostuit. <3

Hiusterkuin, Vilma